Стара Загора. 53 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет

...
Стара Загора. 53 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет
Коментари Харесай

Днес гласуват Бюджет 2022 г. на Община Стара Загора

Стара Загора. 53 оферти съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара Загора за постоянното априлско съвещание, което ще се организира на 20 април от 9:00 часа в зала „ П.Р.Славейков “, оповестиха от общината. В първа точка от дневния ред старейшините ще обсъдят и гласоподават Бюджет 2022 на локалната администрация. Това стана ясно през днешния ден от думите на ръководителя на локалния парламент Мария Динева.

В обичайна ѝ среща със старозагорските медии преди сесия на Общинския съвет взе присъединяване и Николай Николов, ръководител на ПК по финанси и бюджет на Общински съвет. „ Бюджет на опциите на община Стара Загора, тъй като в днешните времена, когато инфлацията е двуцифрена, разноските за ток и газ, както и за хранителни артикули, се отразяват върху цената му. С Бюджет 2022 Община Стара Загора ще резервира темповете си на развиване. Стойността му е над 205 млн.лева и имаме нарастване с около14 %. Има нарастване в областта на образованието с 15 на 100. Предвидени са разноските за нарастването на минималната работна заплата “, сподели Николов. Той предвижда, че ще се наложи актуализация на Бюджета след няколко месеца.

По време на тридесет и седмото съвещание ще бъде разисквана бюджетната прогноза за локалните действия на Община Стара Загора за интервала 2023 - 2025 година.

На първо четене ще бъде гласуван Етичен кодекс на общинските съветници в Общински съвет Стара Загора.

Обсъдено ще бъде приемането на Годишен проект на дейностите за поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в Община Стара Загора за 2022 година, както и възлагането на публичен транспорт на пасажери по нови автобусни линии от регионалната транспортна скица, квота на Община Стара Загора.Съветниците ще гласоподават и освобождението на шефа на „ Автосервиз на здравни заведения “ ЕООД и избиране краткотрайно изпълняващ длъжността шеф.

В четвъртък ще бъде гласувано предоставяне единодушие Община Стара Загора да стане член на Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) в социална изгода с название Местна инициативна група (МИГ) – Чирпан. В него ще бъдат включени селата Яворово, Ракитница, Богомилово, Кирилово, Елхово и Сладък бунар. „ По този метод тези обитаеми места ще имат опцията да аплайват за финансиране на планове “, изясни Динева.

Старейшините ще разискват и опцията за даване за безплатно прилагане на части от терени общинска благосъстоятелност за разполагане на рекламно-информационни детайли в гр. Стара Загора на Сдружение с нестопанска цел „ СДРУЖЕНИЕ ЗА ПОДКРЕПА НА ФУТБОЛА – БЕРОЕ “.

--
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР