Стара Загора. 11 191 сигнала са получени на Горещия телефон

...
Стара Загора. 11 191 сигнала са получени на Горещия телефон
Коментари Харесай

Над 11 хиляди сигнала са получени на „Горещия телефон“ на Община Стара Загора през 2021 година

Стара Загора. 11 191 сигнала са получени на Горещия телефон на Община Стара Загора през изминаваща се година, сочи справката на звено „ Градска подвижност “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . За съпоставяне за миналата година сигналите са малко над 16 хиляди. Спадът се дължи на по-голямата осведоменост на жителите за COVID-19 през актуалната година. Голяма част от позвъняванията, регистрирани напролет на 2020 година са по въпроси свързани с пандемията.

Най-много са подаваните сигнали за погрешно паркирани автомобили- 2921, което е близо 30 на 100. На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, до 1 ноември, е обявено за 1598 нарушавания на публичния ред, което е 15 %.

През отминаващата година старозагорци са подали над 1039 сигнала, свързани с уличното осветяване и 941 – за чистотата и околната среда. Подават се още известия за повреди, проблеми с пътна инфраструктура, бедствия, рискови здания и уреди, произшествия и събития с хора и животни,безстопанствени кучета и други

Получените сигнали са предадени по подготвеност към съответните звена и отдели от Община Стара Загора или кум способените институции. Близо 1/3 от получените известия са били ориентирани към дежурен ОД Министерство на вътрешните работи.

Обработени са над 2000 сигнала, получените сигнали на платформата на Община Стара Загора. https://www.starazagora.bg/
След подадени известия навреме са отремонтирани лампи от уличното осветяване, обезопасени са шахти, отстранени са клони, надвиснали над пътното платно и е съдействано на голям брой старозагорци. На всички жителите е върната противоположна информация по отношение на поставените от тях въпроси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР