Стара кола, приготвена за скрап, пламна в центъра на асеновградското

...
Стара кола, приготвена за скрап, пламна в центъра на асеновградското
Коментари Харесай

Кола пламна - заради незаконно сметище?

Стара кола, приготвена за скрап, пламна в центъра на асеновградското село Леново. Незаконно бунище се е образувало в централната част на обитаемото място – в непосредствена непосредственост до някогашната фурна и против функциониращата към този миг черква. Жители на селото обясниха, че мъж, който живее насреща, събира там остарели коли, найлони, гуми и други боклуци. Пожарът е горящ внезапно, описаха очевидци. Колата е била без батерия, което води до няколко разновидността за лумването на пламъците, обясниха от Пожарната в Асеновград.
„ Не може да се приказва с решителност за аргументите към този момент. Възможно е автомобилът да се е запалил от инцидентно попаднала незагасена цигара или от нагряването на слънцето през стъклата “, разяснява случая пред началникът на асеновградската Пожарна инженер Величко Бришимов. Няма данни за потърпевши хора или за нанесени материални вреди към изгорялата кола. „ Не е изключено и да е тенденциозен палеж. На хората им омръзна да гледат това сметище в центъра на селото. Но с помощта на бързата интервенция на огнеборците огънят не се популяризира и не засегна здания, нито пък пострадаха хора. “, описаха уплашено поданици на Леново. Стана ясно, че регионът, в който се е образувало сметището, се води общинска земя.
Неколкократно кметът на селото Борис Ангелов е подавал устни и писмени сигнали и тъжби до Община Асеновград за почистване, само че към този момент към месец реакция няма, настояват хората. Жители показаха, че само е осъществена инспекция и е формиран протокол. Притесненията на хората са, че мястото се намира доста покрай църквата и наново лумване на огън може да се окаже съдбовно, както за храма, по този начин и за служещите в него. За случилото се, от Общинска администрация обясниха, че от началото на тази година няма получен сигнал в деловодството на Общината за съответното бунище. „ Ще беседваме с кмета на село Леново, с цел да се подхващат ограничения, взаимно с Общината”, допълниха от локалната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР