Стар познайник ще е селекционер на мъжкия ни волейболен национален

...
Стар познайник ще е селекционер на мъжкия ни волейболен национален
Коментари Харесай

Силвано Пранди пак поема волейболния национал

Стар познайник ще е селекционер на мъжкия ни волейболен народен тим. 10 години по-късно държавният ни отбор ще бъде воден от Силвано Пранди. На 95% е несъмнено, че 71-годишният ментор ще бъде определен за правоприемник на Пламен Константинов като селекционер на мъжете. Както е известно, четирикратният първенец на Италия, който има купа и на Франция, води тима от 2008 до 2010 година. Тогава той наследи Мартин Стоев след Олимпийските игри в Пекин.

С Пранди националите ни завоюваха и последните си медали от огромно състезание - бронз от европейското в Турция през 2009 година. На международното в Италия през идната година обаче нашите останаха на крачка от топ 4 на Мондиала.

Според информациите, множеството членове на Управителния съвет на федерацията, които са 25, са се обединили към връщането на Пранди, който още води настоящия френски вицешампион Шомон.

В проекта на БФВ за следващата година влиза и вземането непременно на семейството на една олимпийска подготовка, най-вероятно от последните благоприятни условия за класиране в Токио. Припомняме, че през 2012 година се преборихме за два сходни шампионата, като тогава хванахме последния трен за Лондон в компанията на Франция, Египет и Пакистан. След спечелването на олимпийските визи обаче пристигна протестът на Матей Казийски и селекционера Радостин Стойчев, който бе наследил Пранди. Въпреки тяхното неявяване станахме четвърти с Найден Найденов, който в този момент е отпред на първенеца Нефтохимик и също е вид за селекционер, само че има минимални шансове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР