Стъпките към реализиране на плановете, обсъдени от Тайван и гостуващата

...
Стъпките към реализиране на плановете, обсъдени от Тайван и гостуващата
Коментари Харесай

Милош Вистърчил: Необходими са резултати след посещението ни в Тайван

Стъпките към осъществяване на проектите, разисквани от Тайван и гостуващата чешка делегация, ще дефинират траекторията на тайванско-чешките връзки, съобщи през вчерашния ден ръководителят на чешкия сенат Милош Вистърчил, който е отпред на 89-членна делегация, пристигнала в Република Китай на 30 август.

„ Това посещаване в Тайван беше предшествано от доста дребни стъпки, които трябваше да предприемем. Очевидно в следствие ще има доста повече стъпки, които и двете страни ще би трябвало да създадем “, сподели Вистърчил, като добави, че връзките сред двете страни могат и да не се развият доста, в случай че нещата, разисквани по време на визитата не се осъществят.

От Министерство на външните работи в Тайван на собствен ред подчертаха позитивните резултати от визитата на чешката делегация, в това число вероятен пряк маршрут на тайванските самолетни компании сред столиците на двете страни, когато пандемията, породена от Covid-19 отслабне, а също и отварянето на офиси на две тайвански банки в Прага.

Милош Вистърчил и неговата делегация се придържаха към проекта си да посетят Тайван, макар заканите за тежки последствия от страна на Пекин, който гледа на островната страна като на своя територия и се опълчва на всеки формален контакт, който може да издигне статута ѝ като самостоятелна страна. В отговор на въпроса дали е обезпокоен от китайските закани, Вистърчил съобщи: " Да, естествено, опасявам се и имам някои терзания, само че смелостта не е обвързвана с това да нямаш боязън и терзания, а с това да ги преодоляваш ".

„ Нашата делегация включва съвсем 40 предприемачи. Те са имали към 300 срещи през последните дни и са открили 1000 контакта, което в допълнение ще увеличи триумфа на пътуването ни “, съобщи Вистърчил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР