Стандарти за улични настилки и фасади на сгради, както и

...
Стандарти за улични настилки и фасади на сгради, както и
Коментари Харесай

Нов комплекс в НПЗ Хладилника, правила за фасади и климатици по Графа след Нова година

Стандарти за улични настилки и фасади на здания, както и правила за слагане на климатици ще се вкарат в София. Това е планувано в Наредбата за градски дизайн, която ще бъде пусната за публично разискване през януари. 

Това заяви основният проектант на София Здравко Здравков на семинар за столичния бюджет за идната година. След приемането на наредбата от СОС, ще бъде избран и период, в който постройките - първо в зона 2 по Графа, Шишман, Солунска и 6-и септември, да бъдат приведени във тип съгласно новите условия. Те засягат и типа на дограмата по постройките, както и местата на рекламите и летните градини към заведенията. Наредбата ще се отнася за цяла София. 

Целта е климатиците да не се виждат, да не капят и да не подвигат звук. Пред новите здания да няма многообразие от шлайфан или щампован бетон, изясни арх. Здравков. 

Направление " Архитектура и градоустройство " приготвя и скица благодарение на районните кметове с цел да се фиксират непрекъснати места за събития навън. Да е ясно, че пред Народния спектакъл не може да има кампанийни мероприятия, в този момент всеки желае там, добави основния проектант. 

Нов квартал ще се построява в някогашната НПЗ " Хладилника ". В региона сред улиците “Люба Величкова ”, “Филип Кутев ”, “Сребърна ” и бул. “Черни връх ” могат да се създадат жилища за 12 000 души. В момента се прецизират терени със притежателите за улици, учебно заведение, детска градина, посочи арх. Здравков. по думите му тази зона може да стане прелестно място за живеене и работа. 

За половин година в София има позволения за градеж за към 10 млн. лева, заяви основният проектант Здравко Здравков. През цялата 2017 година разрешенията са били към 11,6 млн. лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР