Стана известно за информационната блокада“, която руските военни са принудени

...
Стана известно за информационната блокада“, която руските военни са принудени
Коментари Харесай

Руските военни получиха заповед „да не говорят: нещо се готви

Стана известно за „ осведомителната обсада “, която съветските военни са принудени да съблюдават. В зоната на войната е разпоредено съблюдаване на режим на осведомително безмълвие, оповестяват медиите.

Интернет отбелязва, че съветските военни са спрели да приказват в Telegram за своите каузи, хода на военните интервенции и така нататък Например блогърът „ Вожак “, който водеше онлайн дневник и разказваше за щурма на Авдиевка, беше заставен да изтрие канала.

„ Войникът може да не харесва някои заповеди, само че в случай че стартира да ги разисква, тогава армията ще свърши дотук “, така " Вожак "  отдаде всичко на дисциплината в редиците на въоръжените сили на РФ.

Други военни канали изясняват, че няма никакви известия за Авдиевка по някаква причина. Причината не е, че съветската войска е „ изчерпала всичко “, а въпросът е, че „ има ползи на армията и на Русия “. Военните репортери считат, че не може да се написа за триумфите на съветските въоръжени сили, с цел да не се разобличат „ нашите тигри “.

Засега руснаците са помолени да изчакат и да бъдат търпеливи. Факт е, че може да тече подготовка за огромна военна интервенция и врагът може да употребява информация от интернет.

„ Прекрасно разбираме, че врагът ще се възползва от осведомителния вакуум в своя изгода, само че сега това е по този начин “, обобщават създателите на каналите в Telegram.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР