Стана известно, че Rutek ще представи официално руският антишпионски смартфон

...
Стана известно, че Rutek ще представи официално руският антишпионски смартфон
Коментари Харесай

Р-ФОН – Руският „убиец на iPhone“ ще бъде официално представен на 14 декември

Стана известно, че Rutek ще показа публично съветският антишпионски смарт телефон „ Р-ФОН “ работещ с локалната операционна система ROSA Mobile на 14 декември. Събитието ще бъде излъчено онлайн на уеб страницата на производителя на устройството Rutek JSC, както и на страницата на ROSA IT STC, която е разработчик на софтуерната платформа.

Очаква се по време на идната презентация производителят да разкрие техническите спецификации на „ Р-ФОН “, както и да опише повече за опциите и неповторимите характерности на операционната система „ ROSA Mobile “.

По-рано беше обявено, че смарт телефонът ще има 6,7-инчов екран, 8 GB оперативна памет и 128 GB вградена памет. Устройството ще може да се похвали с тройна съществена камера, чийто главен модул е основан на 50-мегапикселов датчик, както и с 5000 mAh батерия.

Известно е, че инженерите на IT Rosa сами пишат драйвери за всички хардуерни съставни елементи на устройството. Това подсигурява високо равнище на конфиденциалност, защото този метод изключва съществуването на задни малки врати в софтуера, които евентуално биха могли да се намират в истинските драйвери на производителите на съставни елементи или в кода на Android Open Source Project. Повърхностното сглобяване на платките на смарт телефона, инсталирането на фабричния фърмуер на операционната система Rosa Mobile OS и цялостното произвеждане на смарт телефона стартира през септември в оборудванията на Rutek JSC в Саранск.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР