Стадионът на Сърбия ще бъде само частично затворен при домакинството

...
Стадионът на Сърбия ще бъде само частично затворен при домакинството
Коментари Харесай

УЕФА намали наказанието на Сърбия

Стадионът на Сърбия ще бъде единствено отчасти затворен при семейството на България в среща от група G на квалификациите за Европейското състезание по футбол през 2024 година. Двубоят е плануван за 19 ноември в град Лесковац.

Първоначално Сърбия бе глобена да играе идващия си домашен мач без аудитория след решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА на 31 октомври поради случаите с публиката на мача с Черна гора от 17 октомври в Белград, само че жалбата от Сръбската федерация беше отчасти почетена и наказването беше понижено.

Източният, северният и южният бранш на стадиона ще бъдат затворени за неделния мач, в резултат на решението на апелативния орган на УФА, който също удостовери и санкция от 50 000 евро за сръбската централа. Според първичното решение, Черна гора също бе санкционирана с 15 000 евро и получи възбрана да продава билети за почитатели си за идващото посещение на Унгария в неделя поради расистко държание на ентусиастите в дуела против Сърбия.

Сърбите заемат второ място въвр краткотрайното класиране в група G с 13 точки от 7 мача, на една зад водача Унгария, който има 14 точки от 6 срещи и на пет пред третия Черна гора, чийто отбор има 8 точки от 6 изиграни дуела. Българският народен тим е пети, финален с едвам 2 точки в актива си от 6 изиграни срещи, на четири след четвъртия Литва, който е с 6 точки от 7 мача.

Срещата Сърбия - България в неделя, 19 ноември ще бъде последната и за двата отбора в европейските квалификации. Преди това България ще одобри Унгария на следващия ден на Националния стадион " Васил Левски ", а Сърбия довечера играе контролна среща против Белгия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР