Бившата първа ракета на женския професионален тенис Анжелик Кербер показва,

...
Бившата първа ракета на женския професионален тенис Анжелик Кербер показва,
Коментари Харесай

Кербер, Осака и Кийс продължават към третия кръг в Рим

Бившата първа ракета на женския професионален тенис Анжелик Кербер демонстрира, че намира формата си две и половина седмици преди началото на шампионата от " Големия шлем " в Париж – Откритото състезание на Франция. Трикратната шампионка от Шлема се оправи без особени проблеми с рускинята Вероника Кудерметова, номер 17, с 6:3, 6:0 и се класира за третия кръг на шампионата на клей в Рим (награден фонд при дамите 5,509 милиона евро).

Германката Кербер сподели, че продължава да подвига темпото, откакто в първия кръг също стартира впечатляващо – триумф с 6:1, 6:0 над американката Лоран Дейвис.

Днес в първия сет тя направи решителен пробив за 5:3, а по-късно беше неудържима във втория, където взе всички игри. 36-годишната германка осъществя първата си точка за мача и го затвори за 70 минути.

Това е първи шампионат за Кербер от този през април в Щутгарт, когато отпадна още в първия кръг от британката Ема Ръдукану, подкрепено и от заболяване. Тя се върна в Тура на WTA при започване на годината, откакто изкара 18-месечно майчинство. Всъщност " Ролан Гарос " в Париж е единственото съревнование от Шлема, която тя към момента не е печелила. B идващия кръг Кербер ще се изправи против Александра Саснович (Беларус), която преодоля рускинята Екатерина Александрова (Русия и номер 14) с безапелационното 6:0, 6:1.

Next stop ⏩ Round 3️⃣

Zheng (7) d. Rogers 6-2, 6-0
Kerber d. Kudermetova (17) 6-3, 6-0
Noskova (29) d. Stefanini (WC) 6-3, 7-6(1)
Sasnovich (Q) d. Alexandrova (14) 6-0, 6-1
Shnaider d. Samsonova (15) 6-1, 6-3
— wta (@WTA)
В напълно съветски конфликт Диана Шнайдер в профил номер 15 в схемата Людмила Самсонова с 6:1, 6:3 и също отива в трети кръг. Дария Касаткина, още една съветския и с номер 10 в решетката, спря Татяна Мария (Германия) със 7:5, 6:1. Линда Носкова от Чехия (номер 29), отстрани представителката на домакините Лукреция Стефанини с 6:3, 7:6 (1). Следващата съперничка на чехкинята е Цинвън Чжън от Китай. Играещата с номер 7 в схемата азиатка мина мина през Шелби Роджърс (САЩ) с 6:2, 6:0.

Почти два часа трябваха на Сара Ерани да донесе триумф на Италия – 4:6, 6:2, 6:1 над 22-годишната американка Аманда Анисимова, само че в среща от първия кръг. Ерани би трябвало да се сърди на себе си, че не взе мача в два поредни сета, само че направи доста неточности. Изобщо първият сет – изобилен от пробиви, предложи единствено две взети подавания от общо 10. Но във втория и третия италианката доминираше тотално. Във втория обаче я чака тежък тест – против 16-ата Елина Свитолина (Украйна).

2️⃣0️⃣ appearances in Rome for
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР