Стачкуващите консултанти се извиняват на пациентите за прекъсването на NHS, но „прехвърлят вината на правителството“

...
NHS England заяви, че напускането ще удари силно NHS“, тъй
Коментари Харесай

NHS England заяви, че напускането ще „удари силно NHS“, тъй като много служители също вземат годишен отпуск с „почти всички рутинни грижи са засегнати".

Правителството настоя, че преговорите за заплащането са приключили, след като каза, че консултантите ще получат 6% увеличение.

Британската медицинска асоциация казва, че увеличението е обидно и че консултантите са преживели „35% спад на заплащането“ през последните 14 години.

Д-р Ден Лангхор, консултант по спешна медицина, каза, че напусканията ще спрат само ако правителството се върне на масата за преговори.< /p>

„Наистина съжаляваме за пациентите, чиито грижи са били прекъснати от това, но категорично прехвърлям вината на правителството“, каза тя.

NHS ще бъде „силно ударен", тъй като консултантите в Англия напускат за 48 часа - с обявени нови стачки

„Те не говорят с нас, ние ще спрем да стачкуваме веднага, ако се върнат при нас с оферта, която е справедлива. времето.

„Сега сме в момент, в който това е последното средство.“

Министърът на здравеопазването Стив Баркли каза, че средните годишни доходи на старши лекари възлизат на около четири пъти средната национална заплата, в допълнение към щедрата пенсия.

Той каза: „Ние приехме изцяло препоръките на независимия орган за преглед на заплащането, давайки на консултантите 6% увеличение на заплатите, което означава средни доходи на NHS за консултанти от £134 000, в допълнение към пенсия, където щедрите данъчни промени означават, че консултантът може да се пенсионира на 65-годишна възраст с пенсия всяка година за цял живот от £78 000 на година. Това възнаграждение е окончателно и аз призовавам BMA да сложи край на стачките."

По-рано този месец беше разкрито, че списъците с чакащи на NHS са се повишили до рекордните 7,6 милиона.

Премиерът Риши Сунак направи намаляването на цифрата основен приоритет за своето правителство в началото на 2023 г., но преди това каза, че стачните действия, които продължават в NHS от декември 2022 г., го правят предизвикателство.

Стачка действие в продължение на девет месеца доведе до отмяната на 839 327 болнични и амбулаторни срещи.

Прочетете повече:
Стачка на консултантите: Всичко, което трябва да знаете
NHS стачки: Какво се случва с заплащане на консултантите?

Уес Стрийтинг, министър на здравеопазването в сянка на лейбъристите, каза: „Консерваторите се отказаха от всякакви опити да решат стачките в NHS. Риши Сунак отказва да говори с лекарите и вместо това безсрамно ги използва като извинение за неуспеха си да съкрати списъците с чакащи."

Медиците също ще стачкуват на 2, 3 и 4 октомври и планират да напуснат на 19 и 20 септември.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР