Стачки на обществения транспорт в германската провинция Бавария са планирани

...
Стачки на обществения транспорт в германската провинция Бавария са планирани
Коментари Харесай

Седмицата ще започва със стачка на обществения транспорт в Бавария


Стачки на публичния превоз в немската провинция Бавария са планувани за първите дни на идната седмица - 26 и 27 октомври.

Германският синдикат на служащите от публичните услуги (VER.DI) е подготвил нови протестни дейности за понеделник. Те ще обиден публичния превоз в 13 града , измежду които Мюнхен, Нюрнберг, Инголщат, Аугсбург, Бамберг .

Очаква се в митингите да се включат чиновниците от автобусния превоз, метрото, таксиметровите водачи . Стачката няма да засегне придвижването на междуградските влакове.

Два дни обаче ще продължи стачката на публичния превоз в баварските градове Регенсбург, Кобург, Вюрцбург, Ашафенбург и Кауфбойрен - и в понеделник (26.10.2020 г.), и във вторник (27.10.2020 г.).

Припомняме, при започване на октомври месец от стачка бяха наранени Хесен, Северен Рейн-Вестфалия, Саарланд и Райнланд-Пфалц.

От Министерство на външните работи предлагат на жителите за настояща информация да наблюдават интернет-сайта на немския Профсъюз на служащите от публичните услуги.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с Генералното консулство на Република България в Мюнхен на телефони: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, +49 172 888 10 56, както и на имейл

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР