Стачка на наземния персонал на Луфтханза отмени хиляди полети от

...
Стачка на наземния персонал на Луфтханза отмени хиляди полети от
Коментари Харесай

Стачка на Луфтханза отмени хиляди полети от и за Германия

Стачка на наземния личен състав на " Луфтханза " анулира хиляди полети от и за Германия, в това число и от София. Стачката продължава и на следващия ден.

Рано тази заран стартира следващата предупредителна стачка на наземния личен състав на " Луфтханза ", която ще продължи до събота сутринта. Стачкуват още чиновниците по сигурността на летищата във Франкфурт, Хамбург и Дюселдорф. Според " Луфтханза ", наранени от протестните дейности са над 200 хиляди пасажери.



Протестиращите упорстват за нарастване на заплатите. Профсъюзите показват, че рекордната облага на " Луфтханза " разрешава заплатите на наземния личен състав да бъдат увеличени с 12,5 %, само че минимум с 500 евро, и по едно и също време с това да бъде изплатена еднократна инфлационна отплата в размер на 3000 евро. Идната седмица следва нов крък договаряния с " Луфтханза ".

Според през днешния ден са анулирани всички полети от и до София от Франкфурт и Мюнхен:

Отменените полети са:
на 7 март - всички полети на самолетна компания " Луфтханза " до и от Франкфурт и Мюнхен;на 8 март - всички полети на самолетна компания " Луфтханза " до и от Франкфурт и Мюнхен; на 9 март - LH1707 излитащ за Мюнхен в 6:10 часа.
От летище София поучава пасажерите да се свържат с самолетната компания допустимо най-скоро, с цел да получат детайлности, както и кой идващ полет може да употребяват.



фотоси: Българска телеграфна агенция

И влаковите машинисти в Германия започнаха нови стачки рано тази заран, като националният железопътен оператор " Дойче бан " предизвести пасажерите, че може да извършва единствено дребна част от нормалните си действия. Очаква се стачката в железниците да продължи 35 часа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР