Срещу Google официално започва съдебен процес. Министерството на правосъдието на

...
Срещу Google официално започва съдебен процес. Министерството на правосъдието на
Коментари Харесай

The Cube: Съдебен процес срещу Google започва в САЩ

Срещу Гугъл публично стартира правосъден развой. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и осем щата, измежду които Калифорния, Вирджиния, Ню Йорк и Ню Джърси, ще съдят софтуерния колос за това, че вреди на конкуренцията като монополизира онлайн рекламата. Според искът на министерството Гугъл нелегално управлява метода, по който се демонстрират рекламите и желае да откри господстващо състояние. Обвинението е, че Гугъл цели да „ отстрани “ съперниците посредством придобивания и по този метод да принуди рекламодателите да употребяват само продуктите на колоса.

Позиция към този момент имаме от компанията майка на Гугъл. Те настояват, че „ искът удвоява неправилен мотив, който ще забави нововъведенията, ще увеличи таксите за реклама и ще затрудни развиването на хиляди дребни предприятия и издатели ".

Това е най-новото правно деяние, подхванато против Гугъл от министерството на правораздаването или от локалните държавни управляващи.

Последното такова се случи през октомври 2020г., когато администрацията на Тръмп и единадесет щатски генерални прокурори заведоха дело против Гугъл за използване на антиконкурентни практики.

Предстои да забележим какъв ще бъде развоят на това дело, което никога няма да завърши бързо.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР