Срещнах се с новия турски посланик по негова покана. Имахме

...
Срещнах се с новия турски посланик по негова покана. Имахме
Коментари Харесай

Местан: Службите знаят, че не съм се крил в турското посолство, вечерях

Срещнах се с новия турски дипломат по негова покана. Имахме фамилна вечеря и това е нещо изцяло обикновено. И службите знаят това. Никога не съм имал упоритости да бъда ”топлата връзка” сред България и Реджеп Ердоган. В връзките сред две страни не би трябвало да има политически партии, които да играят ролята на медиатори.

Това сподели в утринния блок на бТВ водачът на партия ДОСТ Лютви Местан. Той разяснява президентските избори в южната ни съседка.

"Разговорът за Турция непрестанно се политизира и профанизира. Говори се за властническо ръководство в Турция, само че в това време опозицията прави многомилионни манифестации. Това няма по какъв начин да се случи в една страна с властническо ръководство. Турция е в изключително състояние и се възвръща от един тежък опит за прелом. Извънредното състояние не попречи на никого да взе участие в изборите. Има какво да заимстваме от изборния развой в Турция. Тук законът не разрешава пропагандата на майчин език и това опонира на всички европейски правила ", безапелационен беше Местан.

"В Турция има стопански взрив. Бедността и безработицата понижават непрестанно. Всичко това са позитивни резултати, от които би трябвало да се учим. Избирането на Ердоган е хубаво за България, тъй като той е наш другар. Ердоган в никакъв случай не се е месил в българската политика. Партия ДОСТ, за разлика от Движение за права и свободи, също не си е разрешила да се меси във вътрешната политика на Турция.

Движение за права и свободи оповестиха, че Ердоган желае да реорганизира Кемалистка Турция в султанат. Те приканиха на референдума да се гласоподава с "не ", тъй като Ердоган обиждал войска, учени и интелектуалци. Това го има на уеб страницата на Движение за права и свободи. Ако пристигна покана от страна на Ердоган, ще посетя Турция. Всички партии би трябвало да поддържат положителни връзки с този другар на България. Разбира се, че не получаваме и спонсориране от Турция. Това е незаконно ", разгласи Местан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР