„Срещам се с COVID-19 всеки ден. Родилки губят бебетата си

...
„Срещам се с COVID-19 всеки ден. Родилки губят бебетата си
Коментари Харесай

Румънски лекар: Срещам се с COVID всеки ден, родилки губят бебетата си заради болестта

„ Срещам се с COVID-19 всеки ден. Родилки губят бебетата си поради тази болест “, сподели румънският акушер-гинеколог Бойко Кръстев в „ Тази неделя “.

Положението в Румъния е сериозно, пациентите постоянно са лекувани по коридорите, защото няма места в лечебните заведения.

„ Това се случва всеки ден в страната. Аз работя като акушер-гинеколог. Сега имаме родилки, които губят децата си в утробата поради тромбоемболията, която се предизвиква от ковид. Само за една седмица на мен ми се случи два пъти с две майки – едната беше в 35 седмица, а другата – 32 седмица. И двете бебета починаха “, сподели Кръстев.

По думите му ситуацията в Румъния е такова, тъй като популацията всеобщо не се е ваксинирало. „ Около 30% са се ваксинирали, като сега се имунизират по към 100 хиляди дневно, откогато още веднъж са се уплашили, че това е проблем “, сподели Кръстев.

„ На ден има към 18-19 хиляди нови разболели се. На ден умират към 500 души, а към 2000 са в реанимация. Това е тъй като толкоз малко румънци са повярвали във вируса и не са желали да се имунизират “, сподели още Кръстев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР