Среща и разговор с Георги Господинов за новия му роман

...
Среща и разговор с Георги Господинов за новия му роман
Коментари Харесай

`Времеубежище` в Пловдив: Среща с Георги Господинов в рамките на `Пловдив чете` 2020 |

Среща и диалог с Георги Господинов за новия му разказ „ Времеубежище “ - 3 октомври (събота) в лятно кино „ Орфей “, под небето на Пловдив от 18.00.

Запазете този късен следобяд в ранната есен на 2020 година за един разказ, който стартира да се сбъдва пред очите ни. Среща с публицист, чиито книги станаха леговище за няколко генерации български читатели, пътуват по света, преподават се в университети в Съединени американски щати, Аржентина, Европа. Георги Господинов вкарва българската литература и себе си в първа лига на европейската литература, написа Нойе Цюрхер Цайтунг.

Разговорът ще води Борис Минков.

Роман на Георги Господинов е рядко събитие, само че постоянно с дълготраен резултат и нови талази на читатели в разнообразни страни… Господинов покрива всички тематики, по които и преди е работил, само че този път с по едно и също време повече мрак и комизъм...
Светослав Тодоров, Капитал

Мрачна и безкомпромисна книга…
Надежда Радулова, т.е.

Във „ Времеубежище “ от водите на предишното изплува най-изкусният гмуркач в актуалната ни литература.
Иван Ланджев, Площад Славейков

От 28 септември до 9 октомври всеки ден Lucky Дом на киното (ул. „ Гладстон “ 1) може да бъде прегледана и изложбата „ Вечната муха “ на 10 години – принтове от книгата „ Вечната муха “ на Георги Господинов и Никола Тороманов, печтани в далечната 2010 година, когато е издадена книгата.

Ето няколко думи за концепцията:

„ Казано най-кратко, това е романът на една безконечна муха с един малотраен свят. Сред цялата джунгла от спайдърмени, тарзани, микимауси, патоци и впрочем, в целия този Ноев Ковчег на комикс-културата, влита с щурм една муха.В началото имахме единствено тази муха в главата и няколко подозрения.
Как се прави graphic novel на български?
Как се рисува гледната точка на една муха?
Как най-негероичното създание в света може да се трансформира в воин на история?
И по какъв начин да се поотмести индивидът от центъра на света и историите?
Опит, в който има известна екология.
Сега, когато държите този трагикомикс, нашите подозрения кръжат в близост, тъй че бъдете положителни, огледайте се да не ви види някой, и се зарадвайте.
Мухата ще откри метод да разбере.
Следвай мухата... “
Г. Г. & Н. Т

На 4 октомври , неделя в 12:00 ч. на площад Централен тъкмо при инсталацията „ Българските букви “ дружно с Тодора Радева от Фондация „ Прочети София “ и поетите Георги Господинов, Мирела Иванова, Петър Чухов и доброволци на Литературен фестивал „ Пловдив чете “ ще четем стихотворения. Събитието е в непосредствена непосредственост до Алея на книгата-Пловдив, проведена в партньорство с Асоциация „ Българска книга “ и археологически комплекс на площад Централен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР