Средствата ще бъдат използвани за изграждане на сензорна зала за

...
Средствата ще бъдат използвани за изграждане на сензорна зала за
Коментари Харесай

Участници и гости в Международното дунавско барбекю събраха над 5000 лева

Средствата ще бъдат употребявани за създаване на сензорна зала за деца с увреждания

Над 5 000 лв. събраха участниците и гостите в Международното дунавско барбекю, проведено от Ротариклуб „ Русе Дунав ” за 10-та поредна година. Средствата ще бъдат употребявани за реализирането на план „ Изграждане на детска сензорна зала в гр. Русе ”.

Сензорните зали способстват за рехабилитацията на деца в ранна възраст с нарушавания в опорно-двигателния уред (церебрална парализа), речта, зрението, слуха, двигателните умения или имат забавено психоемоционално развиване. Заниманията в сензорните зали облекчават напрежението, поправят прочувственото положение и имат позитивен резултат върху развиването на децата.

За да поддържат плана и набирането на средства за реализирането му, в кулинарната конкуренция се включиха 9 тима, майстори на скарата и приготвянето на сочно месо, зеленчуци и други вкусотии.

Журито в състав професор Владимир Хвърчилков, Гергана Григорова и Дойна Кодруц отличи дай-добре представилите се в няколко категории. Отборът от РотариКлуб „ Данубиус ” – Гюргево завоюва призовото място с приготвеното шиле на чеверме. Най-добра презентация сподели тимът на Ротариклуб „ Русе ”. Призът „ Най-сочна мръвка ” отиде при тима, воден от Дистрикт гуверньора на Ротари България Виолина Костова и представители на Ротариклуб „ Русе ”.

С призови грамоти бяха отличени и тимовете приготвили специфична супа и вегетарианско меню. Грамотата на публиката отиде при отбора от Ротариклуб „ Русе Дунав ” приготвил агнешко месо в ров.

Домакин и главен спонсор на събитието беше ресторант „ Рибарска среща ” – с.Ряхово. Десетото Международно дунавско барбекю беше подкрепено от община Сливо поле, на чиято територия се организира тази година, както и от компании спонсори.

Главната задача на Ротариклуб „ Русе Дунав ” е да поддържа децата на Русе. От основаването си през 2004 година клубът е извършил десетки планове, ориентирани към възстановяване на изискванията за образование, здраве и спорт в детски градини, учебни заведения и просветителни институции.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР