Средствата, дарени от служители на А1, достигнаха 49 963 лева

...
Средствата, дарени от служители на А1, достигнаха 49 963 лева
Коментари Харесай

платена публикация
Служителите на А1 събраха почти 50 000 лева за девет социални каузи

Средствата, дарени от чиновници на А1, доближиха 49 963 лв. през 2021 година. Общата сума за поддръжката на девет съществени обществени дела доближи почти 90 000 лв. с спомагателното подаяние на телекома на стойност 40 000 лв.. А1 поддържа дарителството на работното място от 2003 година, а през последните две години компанията способства с още 40 000 лв. към сумата, събрана от чиновниците.

Програмата предлага елементарен метод, посредством който чиновниците и работодателят могат да работят дружно за обща идея, като чиновниците подаряват всеки месец дребна сума непосредствено от заплатата на идея, която самите те избират и усещат близка. Служителите на телекома подаряват приблизително по 29 лв. от месечното си заплащане, като донорите са се нараснали с 20% по отношение на 2020 година. Програмата се провежда в партньорство с фондация BCause, която получава набраните средства и ги разпределя сред определените дела.

През 2021 година най-вече дарения по ведомост от чиновници е събрала идеята „ Лечение и рехабилитация на деца “ - 49% от всички дарения, следвана от фондация „ Нашите недоносени деца “ с 22,7% и фондация „ Тацитус “ – 20%.
Дарителството по ведомост е единствено един от методите, по които чиновниците на А1 оказват помощ на разнообразни благотворителни дела. През миналата година телекомът провежда онлайн благотворителен базар. Набраните средства са употребявани, с цел да се обезпечи по-добро обучение и несъмнено бъдеще за двама възпитаници и един студент, част от стипендиантската стратегия „ Готови за триумф “ на фондация BCause.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР