Средностатистическият бездомник в Германия е мъж на възраст между 32

...
Средностатистическият бездомник в Германия е мъж на възраст между 32
Коментари Харесай

Стряскащо: колко са бездомните хора в Германия


Средностатистическият скитник в Германия е мъж на възраст сред 32 и 44 години и с немско поданство, излиза наяве от първия по рода си отчет на немското държавно управление. Ето какъв брой хора в Германия са без дом:

Вещи на бездомници пред ж.п.-гарата в Бремен

Кръгло 263 хиляди души в Германия, излиза наяве от първия от този жанр отчет на немското държавно управление. В него се разграничават главно три групи хора без собствен дом: приютени в центрове за незабавно настаняване, скрити бездомници (които живеят у родственици или приятели) и такива, които спят напряко на улицата или във краткотрайни приюти. Към края на януари тази година към първата група са се причислявали 178 хиляди души, към втората – 49 хиляди, а третата е включвала 37 хиляди души.
Редакцията предлага
Двама от всеки трима бездомници са мъже, 35 на 100 са дами, два % са „ разнообразни " или за тях няма данни за пола. Средната възраст на хората, спящи навън, е 44 години, 32 на тези в незабавните домове за настаняване, и 35 години на тези, които са приютени от близки или познати.

Мнозинството – с немско поданство

От отчета на държавното управление излиза наяве още, че множеството от хората без покрив над главата си имат – 2/3 от хората, спящи на улицата, и ¾ от живеещите при другари, са с немски паспорти. Останалите са чужденци или попадат в графата „ без поданство ". От групата на настанените в приюти единствено 31% са с немско поданство. Отчасти това се дължи на обстоятелството, че се броят също и хората от бежанските приюти, когато остават там за по-дълго време.

Този метод на живот се отразява и на здравето на тези хора. Така да вземем за пример повече от 31 % от скритите бездомници са определили здравословното си положение като недобро или напряко неприятно, и цели 40 % от живеещите на улицата. Половината от всички бездомници са показали, че имат най-малко едно дълготрайно заболяване или някакво увреждане, една четвърт страдат от някаква взаимозависимост, а измежду уличните бездомници делът им доближава 35 %.

До 2030 година - нито един скитник в Германия

Темата за бездомниците е залегнала в управническата стратегия на настоящето немско държавно управление, което си слага за цел до 2030 година в  вече да няма бездомници.

Франкфурт на Майн: бездомници спят в станция на метрото

Сегашният отчет е направен въз основа на закона от началото на 2020 година, който задължава управляващите да рапортуват броя на. Следващият отчет ще излезе през 2024 година.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР