Средно с 20% поскъпват цените на билетите по междуселищните линии

...
Средно с 20% поскъпват цените на билетите по междуселищните линии
Коментари Харесай

Междуселищният транспорт в Бургаска област поскъпва средно с 20%





Средно с 20% нарастват цените на билетите по междуселищните линии в Бургаска област. Повишението се вкарва поетапно от през днешния ден . Превозвачите изясняват смяната с увеличените разноски за горива. 

Всяка община се обслужва от двама превозвачи. Всички са съветвали приблизително нарастване на цените на билетите с 20 на 100. За аргументите слушаме шефът на един от огромните превозвачи в региона Румен Христов:

„ Много е значителен растежа на горивата.  Ние поискахме това нарастване преди повече от месец и до момента в който чакаме позволение горивата към този момент на едро стигнаха 3 лева.  Трябва да се има поради, че това ние като елементарни консуматори виждаме по бензиностанциите е лъжливо, тъй като те работят без никаква облага, без никакъв марж. Печелят едни 5 ст., които заблуждават популацията, че през последните няколко седмици няма нарастване. Напротив – нарастването на горивата на едро продължава

Според компаниите плануваното повишаване на цената на билетите е минимално и ще покрие единствено разликата в цената на горивата. Тепърва превозвачите ще поправят възнагражденията поради покачването на минималната заплата от през днешния ден. 

Повече чуйте в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР