Софийската общинска избирателна комисия (ОИК) прекрати предсрочно пълномощията на кмета

...
Софийската общинска избирателна комисия (ОИК) прекрати предсрочно пълномощията на кмета
Коментари Харесай

Софийската ОИК прекрати предсрочно пълномощията на кмета на район „Илинден“ Емил Бранчевски

Софийската общинска изборна комисия (ОИК) приключи предварително пълномощията на кмета на регион „ Илинден “ Емил Бранчевски, това стана известно от решение, оповестено на формалната страница на ОИК.

Според претекстовете на изборната комисия има доказателства, че Бранчевски има присъединяване като шеф и притежател в записано на 15 февруари 2024г. (вписано на 18 февруари 2024 г.) комерсиално сдружение Clinic For Medical Services Branchevski – Kolev LTD ( " Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев " ООД) на територията на Англия. Това събитие е в директен прорез с нормите на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация (ЗМСМА), обявиха от Комисията.

От ОИК припомниха, че от момента на полагане на клетва  - 13 ноември 2023 година и встъпване в служба като областен кмет, би трябвало да се съблюдават рестриктивните мерки по същия закон. Касае се за несъответственост, която е нормативно регламентирана, като законодателят е отчел характера на функционалностите на кмета и е сложил ясни ограничавания, които всеки е длъжен да съблюдава. Именно по тази причина е без правно значение дали фактически се е осъществявала или не комерсиална активност, защото ограничаването е обвързвано с недопускане на непозволено въздействие и спор на ползи. " Има въведен едномесечен период от встъпването в служба, в който лицето би трябвало да предприеме нужните дейности за прекратяването ѝ, като уведоми за това документално ОИК и ръководителя на общинския съвет. Неизпълнението на това обвързване съставлява независимо съображение за налагане на глоба, посредством предварителното преустановяване пълномощията на кмета ", прибавиха от ОИК.

От ОИК – Столична припомниха, че Емил Бранчевски е имал опция да възрази против обвиняванията против него. " Във възражението се отхвърля той да реализира комерсиална активност и е посочено, че били подадени сигнали и тъжби до разнообразни институции по отношение на изказвания, че било злоупотребено с персоналните данни на лицето. Доказателства за подадени такива тъжби, почнали производства и други не са показани от лицето ", обявиха от комисията.

Липсват и каквито и да е доказателства (удостоверения, служебни бележки или други документи) от институциите, за които се твърди, че са сезирани, за стадия на такива производства и възможните ограничения, които са взети от тях.

" Имайки поради отговора на Службата по сдруженията на Англия, а и настоящия принцип в България, че вписаните в подобен вид регистри условия се смятат за правилни до доказване на противното, ОИК – Столична не може да одобри нещо друго от явно откритото вписано събитие, доказано от държавен регистров орган. Участието на Емил Бранчевски в това интензивно комерсиално сдружение е реалност, който и самата Комисия откри незабавно след приемане на възражението, още на 20 юни 2024 година за настояща инспекция дали органът по регистрация не е отбелязал по някакъв метод, че вписаното събитие е в развой на оборване, преразглеждане или със спряно деяние ", стана ясно още от решението.

Решението предстои на оборване в 7-дневен период от оповестяването му пред Административен съд – София град.

, общински консултант от " - " ( " " ) разгласи, че " има безочлив опит да бъде сменен вотът на жителите в столичния регион " Илинден ". Според Бонев, от успеха му до момента активността на доктор Бранчевски като кмет на " Илинден " е била саботирана и са били проведени митинги и акция в разнообразни уеб сайтове.

Няма подозрение кой е гарант, сподели още Бонев, акцентирайки, че това е партия ГЕРБ, и се обърна към Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с апел " да не дават воля на примитивните инстинкти ", а да одобряват загубите и да се борят с демократични способи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР