Средно на ден по света при пътнотранспортни произшествия загиват 3700

...
Средно на ден по света при пътнотранспортни произшествия загиват 3700
Коментари Харесай

ООН: 3700 души загиват в катастрофи всеки ден

Средно дневно по света при пътнотранспортни катастрофи умират 3700 души. Това е еквивалентно на жертвите на седем огромни самолетни произшествия. Тези данни бяха изнесени от специфичния представител на Организация на обединените нации по въпросите на пътната сигурност Жан Тод, съобщи Франс прес.

На конференция в Женева Тод сподели, че всяка година в произшествия по пътищата умират 1,35 милиона души по света, предава Българска телеграфна агенция.

" Не можем да продължаваме да се държим по този начин все едно, че нищо не се случва ", сподели Тод, който е някогашен авто играч и някогашен управителен кадър в Пежо и Ферари, а след това стана началник на Международната автомобилна федерация.

Тод прикани за систематична смяна на международно равнище, с цел да може сигурността да е в основата на подвижността. Той прикани да се вземат повече значими решения в тази тенденция по време на третата министерска конференция, отдадена на пътната сигурност. Форумът ще се организира в Стокхолм на 19 и 20 февруари. Очаква се на него да участват към стотина страни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР