Средният лихвен процент по най-популярния жилищен заем в САЩ се

...
Средният лихвен процент по най-популярния жилищен заем в САЩ се
Коментари Харесай

Лихвите по ипотечните кредити в САЩ скочиха до нивата от 2001 г.

Средният лихвен % по най-популярния жилищен заем в Съединени американски щати се увеличи до най-високото си равнище от 2001 година Причината е стягането на финансовите условия, които натежават върху бранша, демонстрират данни на Асоциацията на ипотечните банкери (MBA), представени от Reuters.

Средната рента по договорите за 30-годишните ипотеки с закрепен лихвен % се увеличи с 22 базисни пункта до 7.16% за седмицата, завършила на 21 октомври. В същото време показателят Market Composite на MBA, измерващ размера на молбите за ипотечен заем, падна с 1.7% по отношение на седмица по-рано. Активността по кандидатстване за ипотечни заеми е с най-бавния си ритъм от 1997 година

Лихвените проценти по ипотечните заеми са се нараснали повече от два пъти от началото на годината, защото Федералният запас следва нападателния път на повишение на лихвените проценти, с цел да овладее настойчиво високата инфлация.

Очаква се централната банка да увеличи още един път лихвените проценти със 75 базисни пункта – за четвърти следващ път – в края на идната си политическа среща на 1 – 2 ноември.

Тези дейности, предопределени да охладят стопанската система задоволително, с цел да лимитират ценовия напън, натежаха мощно върху сензитивния към лихвените проценти жилищен бранш, защото упованията за стягане на паричната политика доведоха до скок в доходността на държавните облигации. А тази по 10-годишната облигация работи като пример за ипотечните лихви.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР