Средната цена на киловатчас електроенергия за домакинствата и дребните консуматори

...
Средната цена на киловатчас електроенергия за домакинствата и дребните консуматори
Коментари Харесай

Токът в Сърбия поскъпва от Нова година

Средната цена на киловатчас електрическа енергия за семействата и дребните потребители в Сърбия ще бъде увеличена с 6,5 % без Данък добавена стойност от Нова година.

Министърът на минното дело и енергетиката Дубравка Джедович разгласи през днешния ден, че от 1 януари токът ще нарастне с 10 %, а газът - с 11 %, съобщи организация Бета.

По искане на държавната компания ЕПС Белград Съветът на Агенцията за енергетика е удостоверил смяната в цената на тока, отбелязва РТС.

Средната цена на електрическата сила за потребителите, които имат право на обезпечено доставяне по контролираните цени – семействата и дребните потребители – е избрана на основата на оптималния утвърден доход и плануваното количество електрическа сила за продажба на тези консуматори.

Президентът Александър Вучич сподели през днешния ден, че повишаването на тока няма да заплаши стандарта на живот на жителите, даже и на най-бедните.

" Държавата желае да поеме върху себе си най-големия товар на рецесията. Сега цената на тока на стоковата борса е към 540 евро за мегаватчас, до момента в който при нас за жителите е съвсем 14 пъти по-ниска ", сподели Вучич.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР