Сред темите на днешното заседание на комисия Социални дейности и

...
Сред темите на днешното заседание на комисия Социални дейности и
Коментари Харесай

Ясна е съдбата на Дневния център за лица с тежки множествени увреждания в кв. „Аспарухово“

Сред тематиките на днешното съвещание на комисия „ Социални действия и жилищна политика ” във Варна беше Дневният център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания в кв. „ Аспарухово “.

Центърът, построен с финансиране по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, отвори порти на 1 декември 2020 година В продължение на 16 месеца с европейски средства бе обезпечена грижа за 91 пълнолетни лица с увреждания и техните фамилии.

Заради привършване на плана от 1 април 2022 година центърът към този момент ще се финансира от държавния бюджет, само че е належащо решение на Общинския съвет.

С цел оптимизация в ръководството и поради спецификата на активността съветниците утвърдиха предлагането обществената услуга „ Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания “ да се сплоти с „ Дневен център за деца и младежи с увреждания „ Св. Йоан Златоуст “, който е с потенциал 40 места. Новата конструкция ще одобри наименованието Комплекс за обществени услуги за деца и пълнолетни лица с увреждания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР