Сред страните от Европейския съюз (ЕС) остават разногласия относно отпускането

...
Сред страните от Европейския съюз (ЕС) остават разногласия относно отпускането
Коментари Харесай

Financial Times: Брюксел се опасява за помощта за Украйна от 50 млрд. евро след подема на десницата в ЕС

Сред страните от Европейския съюз (ЕС) остават различия по отношение на отпущането на 50 милиарда евро финансова помощ за Украйна, оповестява Financial Times (FT), базирайки се на свои източници. ТСпоред тях, постигането на съглашение за нов пакет от помощи е усложнено от успеха на крайнодясната Партия на свободата (PVV) на изборите в Холандия и неотдавнашното решение на немския съд за ограничение на държавните заеми, както и от позицията на Унгария.

Постигането на съглашение ще бъде „ доста, доста мъчно “, сподели неназован почитан европейски чиновник пред FT. Както отбелязва вестникът, украинските управляващи предизвестиха, че несигурността във връзка с пакетите с помощ от Съединени американски щати и Европа заплашва „ макрофинансовата непоклатимост “ на страната. Предложените от Европейски Съюз 50 милиарда евро са предопределени да запазят Киев кредитоспособен до 2027 година

Неуспехът да се обезпечи дълготрайно финансиране " би било удар за Киев след неуспеха на лятната му контраатака и възходящите опасения по отношение на отслабването на западната поддръжка ", написа изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР