Сред факторите, които определят дали даден човек ще постигне професионални

...
Сред факторите, които определят дали даден човек ще постигне професионални
Коментари Харесай

Кои са силните ви страни според това дали сте първо, средно или най-малко дете в семейството

Сред факторите, които дефинират дали даден човек ще реализира професионални триумфи в живота си, е и това дали е първо, приблизително или минимум дете в фамилията. Така най-малко настояват научни проучвания, представени от Business Insider.

1. Първородните деца са предопределени за триумфа.

Те се появяват като единствените принц/принцеса на родителите за момента, добиват възприятие, че са център на вселената. Натрупват самочувствие и развиват лидерски качества още в ранна възраст. Според изследване от 2007 година 43% от началниците са първи деца в фамилията. Първите деца постоянно имат по-високо IQ и са по-отговорни. Най-големи след братята и сестрите си са да вземем за пример милиардерите Илън Мъск, Ричард Брансън и Джеф Безос.

2. Средните деца са екипни играчи.

Родените в средата не са толкоз строго дефинирани като персони. Понякога замязват повече на по-големите си братя и сестри, от време на време на по-малките.

Отличават се обаче с положителни умения в общуването и построяването на връзки. Особено умели са в договарянията. Чудесно се оправят, когато работят в екип. Креативни са и мислят отвън стандартите. Средни деца са били да вземем за пример Ейбрахам Линкълн и Чарлз Дарвин, такова и е мегазвездата Мадона.

3. Най-малките деца пренаписват разпоредбите.

Те постоянно са бунтари. Също по този начин са занимателни, интуитивни и по-харизматични от братята и сестрите си. Лесно влизат под кожата на другите и съумяват да са постоянно с една крачка напред.

Най-малките деца стават персони, които обичат по-рисковите специалности. Обичат да се захващат с огромни планове или да трансформират напълно към този момент съществуващи. Пишат личните си правила. Характерно за тях е още, че елементарно балансират сред персоналния и професионалния си живот.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР