Сребърна възпоменателна монета с частично златно покритие ще бъде подарявана

...
Сребърна възпоменателна монета с частично златно покритие ще бъде подарявана
Коментари Харесай

Монета за колекционери – един от подаръците на Българското председателство

Сребърна възпоменателна монета с отчасти златно покритие ще бъде подарявана на гостите и делегатите на срещите на най-високо равнище, които ще се организират у нас.

Около 1000 са високопоставените посетители, които ще дойдат в страната ни през първите шест месеца на 2018 година, с цел да вземат участие в събитията от календата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Сред тях са президентите на страните членки на Европейски Съюз и цялото управление на европейските институции.



Снимка: МБПСЕС 2018

Монетата с логото на Българското председатество е с номинална стойност 10 лв.. Тя беше показана от Българска народна банка на 2 януари. Тиражът й е 3000 броя, като 1000 от тях са непокътнати за министерството за Българското председателство, сподели подуправителят на Българска народна банка Калин Христов. Останалите 2000 броя бяха пуснати в свободна продажба с цена от 66 лв.. Още същия ден бяха продадени 844 броя, откакто стотици хора се редиха на дълги опашки пред клоновете на националната банка в столицата и страната. Целият тираж към този момент е привършен.

В началото на годината беше пусната и разменна монета с номинал 2 лв. и тираж от половин милион. Тя ще бъде в обращение дружно с монета с лика на Паисий Хилендарски и хартиената двулевка. 50 000 броя от тези монети също ще станат част от протоколните дарове, готови за делегатите на председателството.



Снимка: МБПСЕС 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР