Сравнително малко заразени с ковид принудиха северния китайски пристанищен град

...
Сравнително малко заразени с ковид принудиха северния китайски пристанищен град
Коментари Харесай

Китайският град Тянцзин затваря някои бизнеси заради нови ковид ограничения


Сравнително малко инфектирани с коронавирус принудиха северния китайски пристанищен град Тянцзин да затвори доста места за развлечение, както и някои детски градини и школи. Това е следващият огромен китайски град, който се бори с нововъзникващите огнища на коронавирусната болест, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31826
Тянцзин, който е с население повече от 12 милиона, заяви в понеделник за 11 инфекции, предадени на локална почва, откакто към една седмица по публични данни нямаше никакви случаи. Представител на холдинга, обслужващ  пристанището в Тянцзин, сподели, че то работи обикновено.

През последните две години случаите на коронавирус в Тянцзин и останалата част на Китай са относително малко спрямо тези по света, само че Китай поддържа " динамична политика за нулев коронавирус “, като лимитира огнищата на болестта,  незабавно щом се появят, макар че строгите ограничения в отговор на бързо разпространяващия се вид Омикрон сътвори проблеми на локалния бизнес и утежни прогнозите за развиване на втората най-голяма стопанска система в света.

Властите на Тянцзин оповестиха нощес, че е подредено да затворят разнообразни заведения за развлечения на закрито като салони за шах, игра на карти и питейни заведения. Нареждането визира два региона с общо над два милиона поданици. В един от регионите за затворени детските градини и школи.

Анализаторите от холдинг „ Номура “ оповестиха, че към 264.1 милиона души в 41 китайски града са наранени от цялостни или частични локдауни, както и от други противоепидемични ограничения. За съпоставяне предходната седмица бе обявено, че са наранени 247.5 милиона в 31 града.

Заедно със случаите в Тянцзин към вчерашна дата по данни на Националната здравна комисия на в континентален Китай е имало 699 нови случаи на локална почва, от които 199 симптоматични, а 500 - асимптоматични. Голяма част от вчерашните нови случаи са в североизточната провинция Гансу и южната част на самостоятелния регион Гуанси.

В Ланчжоу, столицата на Гансу, с население от 100 хиляди поданици, през вчерашния ден бе натрапен локдаун, при който всеки член на домакинство има право да напуща дома си единствено един път дневно за пазаруване на храна. Миналата седмица стартира локдаун в други четири огромни окръга с население от към три милиона. Той бе продължен до 24 юли.

В Бейхаи, крайбрежен град в самостоятелния регион Гуанси, са регистрирани над 700 нови случаи, което го прави най-големият туристически град, обиден от рестриктивните мерки за пътешестване. Властите в Бейхаи са наредили на чиновниците в хотели и туристически организации да възстановят изцяло сумите на хората, резервирали екскурзии и нощувки. Властите в града ще би трябвало да се погрижат и за над двете хиляди туристи, останали в града. Някои от тях са били в непосредствен контакт с инфекцията или са посетили региони, наранени от вируса, и не могат да изоставен града, без да бъдат карантинирани. Да си заминат могат единствено тези, които покажат отрицателни резултати от тест за коронавирус, направени в последните 48 часа.

Китайският финансов център Шанхай заяви за 23 нови локални случаи през вчерашния ден и през днешния ден стартира всеобщо тестване в доста от шестнадесетте си региона след сходна акция предходната седмица.

В Китай не се оповестява за нови смъртни случаи, което значи, че умрелите с коронавирус остават 5,226 хиляди.

Към понеделник континентален Китай удостовери 227,830 симптоматични случая, които включват и локалното заразяване, по този начин и инфектираните при интернационалните пътувания, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР