Сръбският център на Денвър Никола Йокич играе най-добрия баскетбол в

...
Сръбският център на Денвър Никола Йокич играе най-добрия баскетбол в
Коментари Харесай

Йокич бил пред отказване

Сръбският център на Денвър Никола Йокич играе най-хубавия баскетбол в кариерата си, само че все пак е обмислял да се откаже от спорта през предходната година. Причината обаче не е обвързвана с клубния му тим, а с националния отбор на Сърбия. Младият баскетболист не игра за страната си на ЕвроБаскет 2017, с цел да може да се концентрира върху моментните си изяви с екипа на Нъгетс, които в последна сметка му донесоха петгодишен оптимален контракт.

Част от почитателите на сръбския баскетбол обаче не са приели този ход на Йокич добре и са го обвинили, че не желае да оказва помощ на родината си, заливайки го с неособено приятни известия в обществените мрежи. Самият състезател приема случката доста тежко и в изявление за Sportklub разкрива, че е бил на крачка от това да постави завършек на кариерата си.

“Беше ми в действителност неприятно. В един миг даже си споделих, че не желая да играя баскетбол повече”, споделя Йокич.

208-сантиметровият център има сребърен орден от олимпийския баскетболен шампионат в Рио с екипа на Сърбия. Решението му да почива от националния тим предишното лято пък се отплати добре и той записа най-силния си сезон в НБА - 18.5 точки, 10.7 битки и 6.1 асистенции в 75 мача за Денвър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР