Сръбският тенисист Новак Джокович пристигна в Дубай след депортацията си

...
Сръбският тенисист Новак Джокович пристигна в Дубай след депортацията си
Коментари Харесай

Очаква се днес Джокович да пристигне в Белград

Сръбският тенисист Новак Джокович дойде в Дубай след депортацията си от Австралия. Джокович изгуби делото против анулацията на визата му поради това, че не е имунизиран против ковид. 

Спортистът трябваше да взе участие в Откритото състезание на Австралия по тенис, само че напусна страната часове преди този момент. 

Очаква се по-късно през днешния ден Новак Джокович да се завърне в Белград. 

След правосъдната сага с визата му тенисистът може да получи възбрана за влизане в Австралия за три години. Това удостовери австралийският вътрешен министър Карън Андрюс. Тя означи, че възбраната може да бъде отстранена, само че акцентира, че това ще стане в бъдеще.

За опция за отпадане на ограничаването за посещаване на спортиста по-рано от плануваното приказва и министър председателят Скот Морисън. Той съобщи пред локално радио, че сходно нещо може да се случи при съответните условия.

„ Забраната за влизане трае за интервал от три години, само че има опция хората да се върнат в страната при съответните условия и това ще бъде прегледано, когато моментът пристигна “, съобщи Морисън.

Австралийското законодателство разрешава отпадането на визова възбрана по уважителни аргументи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР