Сръбският премиер Ана Бърнабич и министрите Зоран Джорджевич и Бранко

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич и министрите Зоран Джорджевич и Бранко
Коментари Харесай

Премиер поведе гей парад в Белград

Сръбският министър председател Ана Бърнабич и министрите Зоран Джорджевич и Бранко Ружич, както и кметът на Белград Синиша Мали, се причислиха към участниците в гей парада на Цветния площад в Белград, съобщи ТАСС.

"Правителството е тук за всичките си жители, както за болшинството, по този начин и за малцинствата, с цел да покаже че почита различността ", съобщи Бърнабич, която от дълго време не крие сексуалността си. Тя е първият министър председател на балканска страна, участващ в гей церемониал.



Президентът Александър Вучич също получи покана да пристигна, само че общително я отклони.

Участниците развяваха огромно знаме с цветовете на дъгата, носеха и флагове в същите цветове. Улиците, по които мина шествието, бяха затворени за придвижване. По маршрута бяха ситуирани към 2000 служители на реда, което е половината от ангажираните по време на миналогодишното шествие сили.





Основните претенции на гей общността са три - битка с насилието над връстници гейове в учебните заведения, приемане на закони, които да дадат опция във всички аспекти на лицата, които желаят да трансформират пола си, да го създадат, и третото е приемане на закон за вписване на партньорството сред двойки от един и същи пол.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР