Сръбският член в председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик

...
Сръбският член в председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик
Коментари Харесай

Додик: Република Сръбска има същите амбиции за независимост като Косово

Сръбският член в председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик съобщи, че Република Сръбска има същите упоритости за самостоятелност като Косово и изцяло поддържа формален Белград, който упорства за основаване на Съюз на сръбските общини в Косово, съобщи Макфакс.

Тези, които стартират историята за независимостта на Косово, би трябвало да знаят, че и Република Сръбска желае същото нещо, съобщи Додик, откакто бе помолен да разяснява изказването на някогашния косовски външен министър Беджет Пацоли, който оправи обръщение до сръбския президент Александър Вучич, че има единствено една опция - да признае независимостта на Косово, тъй като това е действителност.

Додик добави, че Република Сръбска и локалните сърби поддържат политиката на Сърбия и нейните управляващи във връзка с Косово, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според него Босна и Херцеговина няма да признае Косово поради позицията на Република Сръбска. Разбира се, Босна и Херцеговина не призна Косово, нито пък има желание да го признае, защото Република Сръбска не желае да има двойни стандарти, сподели Додик. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР