Сръбският член на тричленното председателство на Босна и Херцеговина Милорад

...
Сръбският член на тричленното председателство на Босна и Херцеговина Милорад
Коментари Харесай

Додик чака удобен момент за независимост на Република Сръбска

Сръбският член на тричленното председателство на Босна и Херцеговина Милорад Додик удостовери през днешния ден, че отцепването на Република Сръбска от федерацията е най-важната му цел и той единствено чака верния миг да я осъществя, заяви ХИНА.

" Винаги съм нащрек по този въпрос. Знам кое е точното разположение на връзките в света, Европа, Америка, което би било уместно. Ако това се случи, неотложно ще разглася самостоятелност (на Република Сръбска) ", сподели Додик в изявление за телевизионния канал УНА.

Той съобщи, че единственото му терзание е да не пропусне удобния миг за разединение на сръбската съставна единица и че актуалната му тактика е да изчаква търпеливо, с цел да избегне допустима реакция от западните страни на проектите му.

Додик сподели, че поддържа положителни връзки с съветския президент Владимир Путин, китайския президент Си Дзинпин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, както и с унгарския министър председател Виктор Орбан, като по този метод загатна, че те са евентуалните му съдружници за реализирането на проектите за разединение на Република Сръбска.

Според него за тази цел е значимо да не се разреши опозицията да завоюва изборите през октомври. " Не би трябвало да се разреши любимците на Запада да дойдат на власт. Западът към този момент разчита на тези опозиционни претенденти ", сподели Додик и добави, че е убеден в успеха си на изборите на 2 октомври.

На изборите Додик ще се кандидатира за президент на Република Сръбска, а актуалният президент Желка Цвиянович ще е претендент за настоящия му пост в председателството на Босна и Херцеговина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР