Сръбските въоръжени сили са в най-висока степен на готовност. Това

...
Сръбските въоръжени сили са в най-висока степен на готовност. Това
Коментари Харесай

Сръбската армия е в най-висока степен на готовност

Сръбските въоръжени сили са в " най-висока степен " на подготвеност. Това разгласи военният министър Милош Вучевич, представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

През последните години сръбската войска неведнъж е била поставяна в положение на нараснала подготвеност поради напрежението с Косово. За финален път това се случи през ноември, откакто се появи информация, че няколко безпилотни самолета са навлезли в сръбското въздушно пространство от Косово.

На 10 декември сърбите в Северно Косово издигнаха барикади в символ на митинг против ареста на някогашен служител на реда, обвинен в присъединяване в набези против етнически албански служители на реда.

Блокадите съответстваха с увеличението на броя на известията за престрелки, последната от които е от неделя вечерта, съгласно информация на КФОР.

" Президентът на Сърбия... подреди на сръбската войска да бъде в най-висока степен на бойна подготвеност, т.е. до равнище на потребление на въоръжена мощ ", съобщи Вучевич.

Президентът Александър Вучич също по този начин подреди специфичните спецчастите да бъдат увеличени от съществуващите 1500 на 5000 души.

По заповед на президента министърът на вътрешните работи на Сърбия Братислав Гашич е разпоредил цялостна бойна подготвеност на всички елементи на Министерство на вътрешните работи, съобщи " Данас ". " Съгласно заповедта на президента на републиката и главнокомандващия на армията и въоръжените сили на Сърбия, Александър Вучич, подредих цялостната бойна подготвеност на всички елементи на Министерство на вътрешните работи, жандармерията, SAJ и полицейската бригада, незабавно откакто бъдат сложени под командването на началника на Генералния щаб и заемат избраните позиции ", сподели Гашич.

По-рано Вучич съобщи той в Instagram, представен от N1, че " ще вземе всички ограничения, с цел да отбрани сръбския народ в северната част на Косово ". " Скъпи жители на Сърбия, ние вършим всичко допустимо да запазим мира и стабилността. За страдание не желаеха да ни слушат или не им беше доста забавно да ни чуят. Днес на патриарх Порфирий също беше неразрешено да влиза в Косово, това в никакъв случай не се е случвало в историята и не ги интересува ", сподели Вучич.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР