Спречкване между двама ученици от СУ Св. Паисий Хилендарски отвори

...
Спречкване между двама ученици от СУ Св. Паисий Хилендарски отвори
Коментари Харесай

Военни прокурори нищят агресия в пловдивско училище

Спречкване сред двама възпитаници от СУ " Св. Паисий Хилендарски " отвори куп работа на военната прокуратура. Момчешкият скандал станал на 22 март, когато шестокласниците почнали спор, които едвам не прераснал в пердах. Разправията станала пред куп съученици, като действието се развило по обед във времето между двете смени. При овакантяване на постройката малчуганите разменят реплики, а на тротоара отвън двора се спречкват още веднъж и се стигнало до посегателство. Оттук насетне версиите за случката са разнообразни. Според шефа на школото Илия Къртев до пердах не се е стигнало поради навременната интервенция на бащата на едно от момчетата. " За благополучие той е бил в непосредствена непосредственост, втурнал се и разтървал децата. Няма данни за физическо принуждение, а бащата е предотвратил спора ", твърди Къртев.

В същото време обаче в учебната администрация пристигнала тъжба от майката на другото момче, която също е военнослужеща. В писмото тя твърдяла, че майорът е упражнявал принуждение върху нейния наследник - хванал го за яката, като насърчавал сина си да го удря.

„ Това няма по какъв начин да се потвърди, защото нямаме камери, които да снимат отвън двора на учебното заведение “, изясни шефът. Разгневената майка подала тъжба и до военната прокуратура, която сега организира следствие. 

Развръзката по случая занапред следва. Военните следователи трябва да открият имало ли е нанесен побой отвън учебното заведение, взел участие ли е бащата майор в битката сред момчетата и какви са претекстовете на майката да подаде недоволството.

" Марица " разполага с имената на децата и родителите, само че от етични съображения не ги цитира.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР