Способността да представяш идеи и да ги продаваш е комуникационно

...
Способността да представяш идеи и да ги продаваш е комуникационно
Коментари Харесай

Способността да продаваш идеи

Способността да представяш хрумвания и да ги продаваш е информационно умеене. Като такова, тя е важна за безусловно всеки тип бизнес или кариера. Без значение с какво се занимавате, тя е част от работата ви.

Това коментира Джефри Джеймс, създател на „ Business Without Bullsh*t ” и постоянен колумнист на американското списание Inc. " Много хора считат търгуването за тип операция, оказване на напън, лицемерно ухажване. Всичко това са стандарти, свързани с работата на търговеца, маркетолога, пиар професионалиста. Всъщност продажбите са моетод да се изяснява на други хора логиката и изгодите от това да вземат дадено решение ", счита той, представен от материал на изданието. 

Джеймс дефинира 9 универсални умения на търговеца, които всеки актуален човек би трябвало да овладее и измайстори, с цел да съумява в света на бизнеса и въобще. 

Те са следните:

1. Предварителна информираност . Без значение дали човек продава на външен или вътрешен клиент (като шефа му), колкото повече той знае за евентуалния покупател, толкоз по-лесно ще му бъде да повлияе на решението.

2. Живец в излъчването . Първото решение, което клиентът ще вземе откакто се запознае с търговеца, е дали желае да се свърже с него и да сътвори работни връзки. Бърза връзка с хората се основава единствено в случай че човек е любопитен, изпълнен с живот, има запаметяваща се персона и демонстрира, че се вълнува от дейностите на другите.

3. Правилно задаване на въпроси . Ако търговецът не отговори на действителна нужда на клиента, той няма да успее да направи продажбата. А в случай че не задава верните въпроси, той в никакъв случай няма да разбере тази нужда.

4. Активно слушане . Обмисляне на това, което другите споделят. Запаметяване на значимите неща задълго.

5. Поемане на задължения . Всеки контакт с различен човек би трябвало да води до последвало деяние, с което търговецът или експертът изобщо да се свърже с клиента още веднъж и връзката да прерастне едно равнище напред.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР