Спортният министър на Русия Олег Матицин призова международния олимпийски комитет

...
Спортният министър на Русия Олег Матицин призова международния олимпийски комитет
Коментари Харесай

Русия иска допинг забраната й да падне заради коронавируса

Спортният министър на Русия Олег Матицин прикани интернационалния олимпийски комитет и международната антидопингова организация (WADA) да оставят наказването за допинг, наложено на страната, в предишното поради пандемията от ковид. Според него интернационалните спортни организации би трябвало да " извърнат нова страница ". 

WADA наложи на Русия цялостна възбрана за присъединяване в олимпийски игри и интернационалните спортни конгреси в идващите 4 години поради манипулиране на данните от лабораторията в Москва. Впоследствие Русия подаде тъжба против решението в спортния трибунал (CAS), който обаче отсрочи решението си поради пандемията. Според Матицин, потвърждаване на наказването на Русия ще е в ущърб на олимпийското придвижване в сегашната обстановка. 

" Лидерите на интернационалния олимпийски комитет, на международната антидопингова организация и съдиите, които ще взимат решение, би трябвало да схванат, че в този момент живеем в изцяло разнообразни условия и тази рецесия, която бе основана, в това число и рецесията в връзките, би трябвало евентуално да завърши, да обърнем нова страница и да разберем, че най-важното е в този момент да сме дружно . Когато видиш, че всеки е изолиран, всеки е у дома, съзнанието се трансформира, мисленето се трансформира, хората схващат, че в този момент има други приоритети и има въпроси, които остават на назад във времето. Приоритетът е бъдещето на олимпийското придвижване, обединяването на цялата интернационална спортна общественост ", съобщи Матицин

WADA предложи на интернационалните спортни федерации да не дават семейства на огромни надпревари на Русия. Матицин обаче съобщи, че след края на пандемията страната ще предложи да одобри огромни шампионати, в това число и олимпийски квалификации за игрите в Токио, които бяха отсрочени за 2021 г. 

" Русия ще бъде подготвена и ще направи предложение до съветските спортни федерации да се свържат с интернационалните и да им предложат помощ за отсрочените шампионати, изключително за квалификациите за олимпиадата през 2021 година Русия е подготвена да подаде ръка и да провежда шампионати ", сподели още министърът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР