Спортният министър Красен Кралев обсъди с представители на федерациите по

...
Спортният министър Красен Кралев обсъди с представители на федерациите по
Коментари Харесай

От 1 октомври допускат 50% публика в залите

Спортният министър Красен Кралев разиска с представители на федерациите по волейбол, баскетбол, хандбал, хокей на лед, футзал и водна топка, ограниченията за допускане на аудитория при осъществяване на надпревари на закрито.

Предвижда се да се позволява аудитория при настаняване на феновете минимум през 1 седалка и при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м., при претовареност на местата не повече от 50%.

Зрителите би трябвало да бъдат със защитна маска или с друго средство, покриващо носа и устата, по време на целия си престой в спортното оборудване.

Внимание бе обърнато и на допускането на публицисти в спортните уреди. Настаняването им би трябвало да се провежда по този начин, че да няма директен контакт сред публицисти и състезатели, като се обезпечава отдалеченост от най-малко 3 м. сред публицистите и състезателите. Журналистите би трябвало да съблюдават и физическа отдалеченост от 1.5 м между тях.

Бяха разисквани противоепидемичните ограничения за съблекалните, общите елементи в спортно оборудване, тоалетните, трибуните и други

Въз основа на диалозите от днешната среща Министерството на младежта и спорта ще изготви предложение с инструкции за използване на противоепидемични ограничения на спортни обекти и уреди, което ще бъде изпратено на следващия ден на Министерството на здравеопазването за одобрение.

" Трябва да създадем всичко допустимо, заради съвсем ликвидирания интернационален календар, да осигурим най-хубави условия за осъществяване на вътрешните надпревари при съблюдаване на всички ограничения, които да подсигуряват здравето на спортистите и на публиката. Аз се надявам, че ще се оправим с тази задача и от 1 октомври надпреварите на закрито да се организират с аудитория ", съобщи спортният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР