Спортният календар на Българска федерация лека атлетика за 2023-а година

...
Спортният календар на Българска федерация лека атлетика за 2023-а година
Коментари Харесай

Осем града приемат националните шампионати по лека атлетика за 2023-а година

Спортният календар на Българска федерация лека атлетика за 2023-а година още веднъж е с богата география. Българските първенци в другите атлетически дисциплини и възрасти ще бъдат излъчени в осем града – София, Варна, Велико Търново, Габрово, Мизия, Стара Загора, Балчик и Пирдоп.

Столицата София ще бъде хазаин на всички национални шампионати в зала „ Асикс сцена “ (Фестивална), както и на националните шампионати по многобой и за юноши и девойки под 18 и под 20 години през лятото. Националният шампионат по оф-роуд (планинско бягане) също ще бъде до София по направления в планината Витоша.

Варна ще одобри националния шампионат на 42.195 км в границите на маратон „ Варна “, а първенците на полумаратон ще бъдат излъчени по време на маратона на Стара Загора.

Велико Търново е хазаин на националния шампионат за мъже и дами и девойки и момчетата под 16 години. В Габрово ще се състезават най-малки – девойки и момчетата под 14 години.

За втора поредна година националният шампионат по спортно вървене за всички възрасти ще бъде в Мизия.

Традиционно в последните години първенците на зимните хвърляния ще получат медалите си в Балчик.

Пирдоп също още веднъж се завръща към семейството на народен шампионат по крос кънтри. Новото тази година е, че градът ще одобри балканското състезание по крос кънтри три седмици по-късно.

Още няколко града в ще бъдат домакини на надпревари от вътрешня календар – Пловдив, Русе, Луковит, Добрич, Поморие, Карнобат, Ямбол, Правец, Самоков, Дряново, Челопеч и Шабла.

Асоциацията на ултра маратонците в България дружно с БФЛА ще провеждат съревнование на 50 км и 100 км в края на март по време надпреварата „ Спринг 360 “, което се организира от Семеен кодекс „ Бегач “ Южния парк в София.

В надпреварите за разпространение на атлетиката в България под егидата на БФЛА – веригата „ Рън България “, „ А1 атлетика за младежи “ и „ Атлетическа академия за деца “  заявки за надпревари са дали градове като Видин, Перник, Нови Пазар, Хасково, Дупница, Хисаря, Долна баня, Вършец, Бистрица (София) и Бяла (Варна).

Пълния календар ТУК!

atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР