Спортният гигант Nike стартира програма за обновяване, която позволява на

...
Спортният гигант Nike стартира програма за обновяване, която позволява на
Коментари Харесай

Nike приема обратно носени маратонки, дава им втори живот

Спортният колос Nike започва стратегия за възобновяване, която разрешава на клиентите да връщат обувки на Nike, които по-късно се препродават, подаряват или рециклират.
Програмата за възобновяване е част от самодейността на Nike за резистентност Move to Zero, с цел да сътвори още по-пълна и приключена оферта за клиентите си, като в същото време понижи отпечатъка си в околната среда. Програмата работи като удължава продължителността на живота на три типа обувки: съвсем нови, малко носени, само че непокътнати и " козметично " дефектни.
Купувачът може да върне чифт маратонки на Nike в границите на 60-дневен интервал и те влизат в програмата за възобновяване. Експертите ги ревизират. Следват дребни поправки, които се правят на ръка, с цел да върнат обувките в първичното им положение, когато са били нови. След това маратонките получават оценка за положението си, както и нова цена преди да бъдат върнати по рафтовете на Nike в магазините, с цел да бъдат препродадени. Клиентите могат да сканират QR код на кутията, с цел да видят историята и положението на обувката.
Малко носени, само че непокътнати маратонки, които не попадат в програмата Nike Refurbished, ще се подаряват на сътрудници от локалната общественост. Ако обувките са в края на живота си за носене или са козметично дефектни, те влизат в машината Nike Grind, с цел да бъдат рециклирани и превърнати в нов материал и артикули като настилки за фитнес зали, писти, кортове или нови маратонки.
Понастоящем програмата Nike Refurbished се предлага в 15 магазина на Nike в Съединени американски щати, като проектите са да се разшири до повече основани в Съединени американски щати дестинации за търговия на дребно до края на годината.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР