Спортният директор на финалиста за Купата на България от последния

...
Спортният директор на финалиста за Купата на България от последния
Коментари Харесай

Отговори: Какво се случи с Матич, какво очаква Арда и кой е сигурният напускащ

Спортният шеф на финалиста за Купата на България от последния сезон - Ивайло Петков, приказва по значимите тематики към клуба. Разбира се, най-актуалната такава е раздялата със Славко Матич. Петков обясни кой е сигурният напускащ футболист и приказва за финансирането на клуба.
Публикуваме изявлението му от формалния уебсайт на Арда без редакторска интервенция:
– Г-н Петков, да стартираме от най-актуалната тематика от нощес обвързвана с изявлението на към този момент някогашния старши треньор Славко Матич.
Много неприятна преживелица и всички ние от управлението останахме сюрпризирани от това негово изявление. По принцип имахме спогодба на другия ден след мача с ЦСКА-София да проведем диалог с него по отношение на неговото бъдеще. Държа да отбележа, че персонално моето мнение бе той да остане на поста старши треньор. Но по-късно, което той сподели в изявлението след срещата, направихме незабавна колекция и взехме единомислещо решение той да не продължи уговорките си с ПФК АРДА. Категорично желаеме да отбележим, че управлението на клуба няма да толерира сходни изявления, които уронват имиджа на ПФК АРДА.

– Може ли да кажете каква е обстановката в клуба, с цел да се спрат всевъзможен тип спекулации в пресата?
Ситуацията в клуба е следната. Днес се видяхме с всички футболисти, бяхме в съблекалнята и организирахме диалог с тях. На този диалог бе и кмета на града доктор инж. Хасан Азис. Категорично желаеме да отбележим, че планът АРДА продължава, само че с сведен бюджет. Ще търсим финансова помощ и се надяваме на поддръжка от локалния бизнес. След срещата с футболистите само Слободан Рубежич си потегля по взаимно единодушие.

– Има ли други, които напущат АРДА?
Ядрото на тима остава същото. С избрани футболисти можем да се разделим, само че единствено против трансферна сума. Искам да отбележа, че има играчи, които са дали доста за клуба и за тях сме подготвени да създадем компромис.

– Как реагираха футболистите при новината за понижаване на заплатите?
Почти всички се съгласиха и демонстрираха схващане. Напълно е обикновено, въпреки всичко и те влизат в ситуацията на управлението, за което им благодарим.

– Кога ще има изясненост за новия треньор на ПФК АРДА?
Пак ще кажа, че всички от управлението бяхме сюрпризирани от това, което стана нощес и не сме мислили за нов ментор. Но в този момент започваме да търсим, и когато има нещо почитателите ще бъдат осведомени.

– Какво бихте им споделили на тях, тъй като тематиката АРДА е номер едно в Кърджали?
На първо място желая да им благодаря за поддръжката към играчите. Феновете през тази година имаха доста мотиви за наслада. Всички виждаме какъв брой е комплицирана обстановката в целия български футбол. Искам да им пожелая радостни празници и през идната година още веднъж да са нашият състезател номер 12.
Припомнете си и .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР