Спортният директор на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк нарече Роберт Левандовски

...
Спортният директор на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк нарече Роберт Левандовски
Коментари Харесай

Спортният директор на Борусия вярва, че Хааланд може да настигне Левандовски

Спортният шеф на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк назова Роберт Левандовски съвършеният нападател, само че има вяра че тяхното норвежко попълнение Ерлинг Халанд може да го изравни и даже задмине като развиване в кариерата. Левандовски вкара второто попадение нощес при триумфа на баварците с 3:2 над Борусия (Дортмунд) в дербито, а по-късно подаде и за третия гол, дело на Лерой Сане в 80-ата минута. Полякът обаче дойде от Лех (Познан) на първо време в Дортмунд, откъдето се реалокира в Бавария.

Според Цорк, който е представен от вестник "Билд ", Халанд на 20 години е по-добър от Лeвандовски на 20 години. Но по-късно отхвърли да прави повече съпоставения, защото един млад състезател, който прави първите си стъпки във футбола не може да се съпоставя с състезател на 32 години с целия му опит и достижения. Но той счита, че младият норвежец с неговата мощ, крачка и положително довеждане докрай на офанзивите, както и държание пред вратата, може да повтори кариерата на Левандовски. Норвежкият гений през вчерашния ден вкара второто попадение за Борусия (Дортмунд) в мача.

"Аз в действителност имам вяра, че Ерлинг може да реализира всичко. Защото този извънреден вътрешен мотор, който носи в себе си, го кара да се усъвършенства непрекъснато:, изясни някогашният капитан на жълто-черните. Левандовски има 10 мача води в класирането при голмайсторите в Бундеслигата с 10 попадения от 5 мача, до момента в който Ерлинг Халанд има 5 от 5. Във всички шампионати норвежецът има 16 гола в 15 мача, до момента в който Левандовски е с 14 гола от 12 мача.
Бундеслига 7 кръг, събота 7 ноември  Борусия Дортмунд 2:3краен резулат  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР