Спортният директор на Берое Валентин Грудев представи позицията на ръководството

...
Спортният директор на Берое Валентин Грудев представи позицията на ръководството
Коментари Харесай

В Берое разчитат на Веселин Пенев

Спортният шеф на Берое Валентин Грудев показа позицията на управлението по отношение на капитана на отбора Веселин Пенев.

– Г-н Грудев, преди няколко дни излезе обява, че Берое е „ отписал “ своя капитан Веселин Пенев. Каква е позицията на управлението и дава отговор ли това на истината?

– Както всички към този момент знаят формалните информации по отношение на всичко, което се случва в клуба и най-много всичко, обвързвано с футболистите се афишират само в формалния уебсайт на Берое. Относно излезлите изявления за Веселин Пенев бих желал да кажа, че той е състезател, дал доста на футбола в Стара Загора. Футболист с над 300 мача в професионалния футбол. Той има какво да даде и покаже на младите играчи и почитателите. Той е настоящ капитан на отбора и всичко, което се спекулира в някои медии е нереално. Пенев има контракт с Берое до края на сегашния шампионат. Той ще извърши своя контракт. Ние желаеме да отдадем дължимото на Веселин Пенев и да му предложим пост в клуба, по отношение на неговата подготовка. Най-вероятно в ДЮШ. Разбира се, той самичък ще реши дали ще остане да работи за Берое.

– Как ще коментирате представянето на Берое в шампионата до този миг?

– Предстои ни 12 кръг против Локомотив Пловдив. До момента считам, че имаме едно положително показване. Във всеки идващ мач има усъвършенстване на играта и осъществяване на тактическите инструкции от треньорския щаб. Владеем топката и сътворяваме положения. Смятам, че след мача с Лудогорец минахме през една малко по-тежка серия. Сега обаче имаме също доста значими мачове.

– Казахте за значимостта на идните срещи. Какви са упованията ви за тях и какъв брой са основни за осъществяването на първата съществена цел пред тима – първата шестица?

– Мачове единствено привидно не са толкоз тежки. Важността я оценят и самите футболисти. Те знаят и желаят да дадем начало на една поредност от победи. За нас е значимо да печелим, само че и с добра игра. Мачовете обаче не постоянно могат да се завоюват с териториално и игрово преимущество. Някои дуели са сложни и би трябвало да се завоюват и даже с малко доза шанс. За това футбола е забавна игра. Аз считам, че с последните дуели взехме да връщаме хората по трибуните. Естествено задачата ни е първата шестица и не желая да разясня нищо друго. От там насетне ще преценим какви цели да си сложим. Искаме да върнем още повече хора по трибуните. Футболистите сами могат да решат идните мачове. Ние имаме уравновесен тим, с който всеки би трябвало да се преценява.

– Вие следите постоянно и срещите в ДЮШ. Каква е оценката ви за работата там?

– Следя каквото имам опция и следя мачове. Изцяло обаче отговорноста пада върху шефа на ДЮШ Ивко Ганчев. Смятам, че има израстване и треньоите от школата след поредност от диалози и смяна на методиките започнаха да работят по различен метод. В миналите мачове на всички набори има сериозна смяна и положително показване. Имаме положителни деца и би трябвало да се работи съществено. Разбира се, има какво да се желае. Можем скоро да се радваме на повече деца, които да играят в мъжкия тим. Това е желанието на управлението и треньорите, които също желаят последователност и го потвърждават. Виждате, че на всяка една подготовка има по 5-6 юноши от тимовете до 19 година и 17 година Това ще продължи до момента в който не се наложи като жанр и метод на работа. Искаме да приобщаваме децата и стигнат по-лесно до мъжкия тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР