Спортният арбитражен съд в Лозана потвърди дисциплинарното наказание лишаване от

...
Спортният арбитражен съд в Лозана потвърди дисциплинарното наказание лишаване от
Коментари Харесай

Окончателно: Антъни Иванов пропуска Олимпиадата в Париж

Спортният трибунал в Лозана удостовери дисциплинарното наказване отнемане от спортни права за период от 2 години на българския първенец по плуване Антъни Иванов, оповестиха от Българския олимпийски комитет.

Представителите на състезателя са известени за решението от 26.06.2023 година До това се стигна откакто спортистът апелира решение на Дисциплинарната комисия към БОК пред спортния арбитраж.

Защитната тактика, определена от неговия представител в арбитражното произвеждане, обаче го лиши от опция действително да даде пояснение за своите дейности и по този начин хипотетично да получи понижено наказване, написа още в известието на БОК.

Въпреки, че от периода ще бъде приспаднато времето от първоначалното  решение, Антъни Иванов въпреки всичко няма да бъде позволен до редица  квалификационни надпревари, както и до Летните олимпийски игри 2024 година в Париж.

Това се случва два дни преди Държавно състезание по плуване в София от 29 юни до 2 юли, което се явява подготовка за Игрите и за което Антъни Иванов е деклариран като играч в няколко дисциплини.

През октомври 2022 година Дисциплинарната комисия към БОК постанови решение, с което  спортните права на Антъни Иванов бяха отнети за период от 2 години. Причината - нарушена антидопингова процедура за даване на местоположението от страна на спортиста, гарантираща опцията той да бъде тестван изненадващо. Иванов няколко пъти не е подал правилни данни и по този метод е попречил опцията да бъде сбъднат антидопингов надзор. След като решението на Комисията стана ясно, плувецът стартира обжалване в Спортния трибунал в Лозана.

" Важно е да отбележим, че на спортистите е дадена специфична отбрана пред Спортния трибунал в Лозана, а точно директно да вземат участие в производството, както и да бъдат изслушвани. Целта е те да имат опция да изложат тяхната позиция и вероятно да обосноват смекчаващи виновността условия и в тази връзка хипотетично да получат и по-ниско наказване. За страдание, Антъни Иванов е получил експлицитни инструкции от своя представител господин Градев да не дава отговор на никакви въпроси и да не дава никакви пояснения. Не мога да предсказвам какво е стимулирало този отвод от интензивно присъединяване в произвеждане по обжалване, само че изхода му е сладкодумен за целесъобразността им, " разяснява Теодора Златева, ръководител на Дисциплинарната комисия към БОК.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР