Спортната проява стартира днес с футболни срещи, които се проведоха

...
Спортната проява стартира днес с футболни срещи, които се проведоха
Коментари Харесай

Във Видин започна Общинският кръг на ученическите игри 2022/2023 година

Спортната демонстрация започва през днешния ден с футболни срещи, които се организираха на подготвителното игрище на стадион „ Георги Бенковски “.

На терена се срещнаха  отбори от ГПЧЕ „ Йордан Радичков “, ППМГ „ Екзарх Антим I “, ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “, ПТГ „ Васил Левски “, СУ „ Цар Симеон Велики “, СУ „ П.Р. Славейков “,  СУ „ Св.св. Кирил и Методий “ и ОУ „ Епископ Софроний Врачански “.

        Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова отиде на място и следи част от мачовете. Тя поздрави състезателите и беседва с учителите по физическо образование и спорт, които са ръководители на учебните тимове.

        Игрите се провеждат в 6 дисциплини: футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса и шахмат. Графикът за провеждането им е координиран с Регионалното ръководство на образованието. Общинският кръг се осъществя с финансовото подпомагане на Община Видин. Победителите в него ще се показват на регионално равнище, следват регионален и народен кръг.

        Ученическите игри за възпитаници от V до XII клас са част от календара на Министерството на образованието и науката и се провеждат и организират по правила, одобрени със заповед на министъра на младежта и спорта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР