Спортист №1 на България за 2020 г. Цветана Пиронкова временно

...
Спортист №1 на България за 2020 г. Цветана Пиронкова временно
Коментари Харесай

Спортист №1 на България спира временно с тениса

Спортист №1 на България за 2020 година Цветана Пиронкова краткотрайно се отдръпва от професионалния тенис. 34-годишната пловдивчанка заяви в обществените мрежи, че страда от хронична травма в дясното рамо, която ще я принуди да приключи тренировки и участия във веригата на женската асоциация (WTA).

" Включвам се с не доста прятни вести. Поради мощно обостряне на хронична травма в дясното ми рамо, се наложи да прекратя тренировки и участията си в шампионати. През последните 4 седмици се подлагам на интензивна терапия за възобновяване и към този момент стартирам да размърдвам ръката си, без да изпитвам болежка. Прогнозите са положителни, само че е належащо време и отмора ", написа Пиронкова във " Facebook ".



Бившата №31 в света възобнови кариерата си в края на предишното лято след 3-годишна пауза, в която лекуваше контузия в бедрото и беше в майчинство. В първото си присъединяване в шампионат след 2017 година Цвети се класира за 1/4-финалите на US Open `20, а малко по-късно стигна и до III кръг на " Ролан Гарос ". Сензационното показване ѝ донесе успеха в 63-тото издание на журналистическата анкета " Спортист на годината ".

От началото на 2021 година обаче Пиронкова по този начин и не откри неизменност в играта си и съумя да реализира едвам три победи в главната скица на шампионат от веригата на WTA. Най-доброто ѝ показване беше 1/2-финал на трева в конкуренцията от календара на интернационалната федерация (ITF) в Нотингам през юни.

Последното присъединяване на актуалната ни втора ракета при дамите (№183 в света) беше в квалификациите за US Open в края на август. В I кръг на предварителната скица в Ню Йорк Цветана Пиронкова загуби с 2:6, 1:6 от Даря Касаткина (Рус).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР