Спортист №1 на България за 2020 г. Цветана Пиронкова продължи

...
Спортист №1 на България за 2020 г. Цветана Пиронкова продължи
Коментари Харесай

Пиронкова разгроми рускиня за 9-а победа от 11 мача след завръщането

Спортист №1 на България за 2020 година Цветана Пиронкова продължи сполучливата си серия от началото на новия сезон в професионалния тенис. 33-годишната пловдивчанка се класира за II кръг на подгряващия шампионат в Мелбърн преди Откритото състезание на Австралия. На старта на главната скица от категория WTA 500 първата ни ракета (№136 в света) разгроми Людмила Самсонова (Рус, №127) с 6:2, 6:1 за малко повече от час.

За Пиронкова това беше четвърта поредна победа през 2021 година, откакто откри сезона с три безапелационни триумфа в квалификациите за Australian Open в Дубай (ОАЕ). Общо това е девета победа от 11 изиграни мача след завръщането на някогашната №31 в професионалния тур след 3-годишна пауза в кариерата. Именно Самсонова беше първата съперничка на Цвети след 2017 година, като в I кръг на US Open през септември тя я победи с 6:2, 6:3 и след това сензационно стигна до 1/4-финалите в Ню Йорк.

Сега на Пиронкова ѝ следва среща с още една от " жертвите " ѝ на Откритото състезание на Съединени американски щати - Дона Векич (Хър). Намиращата се на 32-ро място в ранглистата хърватка е сложена под №9 на шампионата в Мелбърн и по право почива в I кръг. Срещата ще е пета в съперничеството сред Пиронкова и Векич, като до момента българката има четири победи без изгубен сет, в това число 6:4, 6:1 в III кръг на US Open.

Любопитното е, че в случай че успее да преодолее и нея, в III кръг в Мелбърн Цвети съвсем несъмнено ще се изправи против още една от противничките си във " Флашинг Медоус " предишното лято - отстранилата я на 1/4-финалите Серена Уилямс (САЩ). Сега американката стартира непосредствено от II кръг с мач против Дария Гаврилова (Авл).

Освен легендата Уилямс още единствено една тенисистка е побеждавала Пиронкова след рестарта на кариерата ѝ - Барбора Крейчикова (Чех) с 5:7, 6:4, 6:3 в III кръг на " Ролан Гарос " през октомври.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР