Спортинг (Лисабон) спечели шампионската титла на Португалия за първи път

...
Спортинг (Лисабон) спечели шампионската титла на Португалия за първи път
Коментари Харесай

Спортинг спечели титлата в Португалия след 19 г.

Спортинг (Лисабон) завоюва шампионската купа на Португалия за първи път от 2002 година насам, откакто победи Боавища с 1:0 вкъщи в мач от 32-ия кръг на Примейра Лига.

След този триумф " лъвовете " към този момент имат 82 точки, осем повече от втория Порто, като до края на сезона остават единствено два кръга. По този метод наставникът на Спортинг Рубен Аморим постави завършек на 19-годишното очакване за купата на един от най-големите клубове в Португалия. В този интервал в Примейра Лига преобладаваха Порто, които станаха първенци 11 пъти, и Бенфика със седем шампионски трофеи.

На " Ещадио Жозе Алваледе " шампионският гол за Спортинг против Боавища означи нападателят Паулиньо в 36-та минута. Това бе 25-та победа за Спортинг от началото на сезона, като отборът има седем равенства и нито една загуба. От своя страна Боавища има 30 точки и се намира на 16-о място в класирането, което е позицията за плейоф за оставане в елита.

Въпреки апелите на управляващите в страната почитателите на Спортинг да не се събират на огромни групи поради пандемията от ковид, хиляди последователи на " лъвовете " излязоха о улиците на Лисабон, с цел да честват. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР